Tomurcuk cayli karides

Aphrodisiac_Prawns_with_Orange_and_Bergamot_001Bergamot tadiyla, karideslerin inanilmaz uyumlu birlikteligi bu tarifte toplaniyor. Eger davetlerinizde oldukca  farkli bir tat yakalamak isterseniz deneyebilirsiniz.
Tezgaha dizilecekler;
  • 6 iri boy karides
  • 2 kucuk boy bok choy(Cin lahanasi)
  • 1 yemek kasigi siviyag(tercihen zeytinyagi da kullanabilirsiniz.)
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • ½ cup taze portakal suyu
  • 1 tatli kasigi dolusu bergamot aromali tomurcuk cay yapraklari(Earl Grey)
  • 1 tatli kasigi bal
  • ½ cup fazla suyu alinmis yogurt
  • Tuz ve karabiber
Operasyon Merkezi;

Pisirme esnasinda surekli ayni tavayi kullanacaksiniz.
  • Karidesleri yikayip temizleyip, buzdolabina kaldirin.
  • Lahananin yesil yapraklarini ayirip, yikayin,kagit pecete ile kurulayin.
  • Bir tavaya siviyagi koyarak harli ateste, birkac dakika yesil yapraklari soteleyin.
  • Sotelenen yapraklari kagit pecete uzerine cikarin, yagini versin.
  • Ayni tavada, bu kez dereceyi  kisik atese dusurun, ardindan tereyagini ekleyin.
  • Dolaptan cikardiginiz karidesleri tavaya ekleyin, kisik ateste pembe olana degin pisirin.
  • Tavadan aldiktan sonra, bir tabaga koyarak tabagi alimunyum folyo ile sarin boylece sicak kalmasini saglayin.
  • Bu kez isiyi biraz yukseltip, tavanin dibinde kalan cokeltiye, portakal suyunu ekleyerek, tencerenin dibini iyice kaziyarak karistirin.(deglaze yapin.)
  • Ardindan cay yapraklarini ekleyin ve 3-4 dakika kadar kapagini kapatarak demlendirin.
  • Sure sonunda cay yapraklarini cikarin.
  • Tavada kalan karisima bali ekleyin, surup kivamina gelene kadar karistirin.
  • Surup kivamina gelince, tavayi ocaktan alin, yogurdu icine ekleyip, iyice yedirin.
  • Servis tabaklarina, once kagit pecete ustunde bekleyen lahanalardan serin.
  • Uzerine karidesleri koyuun, son olarak da elde ettiginiz cayli karisimi servis tabaginin etrafina yayin.
  • En son tuz ve karabiber serperek tatlandirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder