Malzemeler:
KEK İÇİN
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
KREMA İÇİN
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- Yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpın. Daha sonra un, margarin, süt,vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek homejen bir hamur elde edene kadar tekrar çırpın.
- Hamuru yuvarlak kalıba dökerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Kek pişerken margarin ve vanilya hariç krema malzemesini sos küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Krema kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
- Pişen kekin soğumasını bekleyin, soğuyan keki ikiye bölün ve içlerine kremasını koyarak üstüne pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder