ALMAN PASTASI



Malzemeler:

KEK İÇİN
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

KREMA İÇİN
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
YAPILIŞI
  1. Yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpın. Daha sonra un, margarin, süt,vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek homejen bir hamur elde edene kadar tekrar çırpın.
  2. Hamuru yuvarlak kalıba dökerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Kek pişerken margarin ve vanilya hariç krema malzemesini sos küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Krema kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
  4. Pişen kekin soğumasını bekleyin, soğuyan keki ikiye bölün ve içlerine kremasını koyarak üstüne pudra şekeri serpin.
İsterseniz şekerlemelerle, çikolata parçaları ile, bonibonlarla, fındık ceviz fıstık gibi malzemelerle ya da çeşitli meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder