Kuskuslu domates dolmasi

Kuskuslu domates dolmasi
Hazırlanışı
  • 1 cup kuskus
  • 1+1/2 cup kaynamis su
  • 1 limon kabugu rendesi ve suyu
  • 1/4 cup taze kiyilmis nane
  • 4 adet esit buyukluge yakin, agiz kismini kesin, icindeki cekirdekli kismi ayrica bir kaseye alin.
  • Tatlandirmak icin tuz ve karabiber
  • Suslemek icin zeytin kullanabilirsiniz.
Operasyon Merkezi;
  1. Kuskusu derin bir kaseye alip, kaynamis suyu uzerine dokun.
  2. Yaklasik bir 10 dakika kadar demlenip, suyunu cekmesini saglayin.
  3. Domatesin icinden cikardiginiz kisimlari ince dograyin.
  4. Limon kabuklari, taze kiyilmis nane, ince kiyilmis dometesin cekirdekli kismi, limon suyu hepsini karistirin.
  5. Domateslerin icine doldurun.
Ipucu: Taze naneniz yoksa sayet, yerine elinizin altinda bulunan herhangi bir yesilligi de kullanabilirsiniz.(dereotu, maydanoz vb.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder