Kozde uyumus peynirli, biberli patlican

Kozde uyumus peynirli, biberli patlican



Tezgaha dizilecekler;
  • 2 orta boy patlican
  • yarim limonun suyu
  • 3 dis kadar sarmisak
  • 150-200 gr. kadar irice ufalanmis beyaz peynir
  • Biraz taze kiyilmis dereotu veya maydanoz (suslemek icin)
  • 1/3 cup sizma zeytinyagi
  • Bir adet kirmizi biber

Operasyon Merkezi;
  1. Patlicanlari birkac yerden catalla deliyoruz, biberle birlikte tepsiye yerlestiriyoruz. Sarmisaklari kabuklari ile birlikte, ilave ediyoruz. Yagin az bir kismini uzerine hafiften gezdiriyoruz.
  2. 200 derece firinda kozluyoruz.
  3. Kozledikten sonra patlicanlari sapindan ayrilmayacak sekilde boyuna kesiyoruz. Sarmisaklarin icini aliyoruz. Biberi kucuk olacak sekilde dogruyoruz.
  4. Peynir ve sarmisaklarin icini guzelce karistiriyoruz. Ardindan dogranmis biberi de ekliyoruz.
  5. Tabaga once patlicani yatiriyoruz , ustune peynirli karisimdan koyuyoruz.
  6. En uste kalan sizma zeytinyag ve limon suyu gezdiriyoruz.
Dilersek dereotu veya maydanoz ile susleyerek servis yapiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder