Kozde uyumus peynirli, biberli patlican
Tezgaha dizilecekler;
- 2 orta boy patlican
- yarim limonun suyu
- 3 dis kadar sarmisak
- 150-200 gr. kadar irice ufalanmis beyaz peynir
- Biraz taze kiyilmis dereotu veya maydanoz (suslemek icin)
- 1/3 cup sizma zeytinyagi
- Bir adet kirmizi biber
Operasyon Merkezi;
- Patlicanlari birkac yerden catalla deliyoruz, biberle birlikte tepsiye yerlestiriyoruz. Sarmisaklari kabuklari ile birlikte, ilave ediyoruz. Yagin az bir kismini uzerine hafiften gezdiriyoruz.
- 200 derece firinda kozluyoruz.
- Kozledikten sonra patlicanlari sapindan ayrilmayacak sekilde boyuna kesiyoruz. Sarmisaklarin icini aliyoruz. Biberi kucuk olacak sekilde dogruyoruz.
- Peynir ve sarmisaklarin icini guzelce karistiriyoruz. Ardindan dogranmis biberi de ekliyoruz.
- Tabaga once patlicani yatiriyoruz , ustune peynirli karisimdan koyuyoruz.
- En uste kalan sizma zeytinyag ve limon suyu gezdiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder