Alioli Sos


Alioli, Ispanya mutfaginda geleneksel et ve bir kisim balik tabaklarin yaninda kullanilabilecek turden, hazirlamasi basit bir sos. Ancak taze tuketilmesi gerekiyor. Sos severler icin ipucu; Degisik bir tat yakalamak isterseniz, sarmisaklari soymadan once kabuklari ile birlikte kozlemeyi deneyebilirsiniz.

Tezgaha dizilecekler;
  • 1cup=140 gr.
  • 4 iri dis sarmisak
  • 2 yumurta sarisi (cirpilmis)
  • Tuz, karabiber
  • 1,5 yemek kasigi taze limon suyu
  • Istege bagli, 1 tatli kasigi iyi cins hardal (hardal yerine mayonezle de deneyebilirsiniz.) Veya ikisini de koymayabilirsiniz.
  • 1 cup sizma zeytinyagi
Operasyon Merkezi
  1. Sarmisaklarin kabuklarini soyup, havanda guzelce dovuyoruz.
  2. Bir kaseye alip, uzerine cirpilmis yumurta sarilarini ilave edip, yeniden karistiriyoruz.
  3. Tuzu,karabiber ve hardali ekliyoruz ve zeytinyagini gayet incecik, agir agir dokerek ayni anda cirpma teli veya mikserle cirpiyoruz.
  4. Cirpmaya devam ederken limon suyunu da ekliyoruz.
  5. Puruzsuz bir krema kivamina gelinceye dek cirpma islemine devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder