Alioli, Ispanya mutfaginda geleneksel et ve bir kisim balik tabaklarin yaninda kullanilabilecek turden, hazirlamasi basit bir sos. Ancak taze tuketilmesi gerekiyor. Sos severler icin ipucu; Degisik bir tat yakalamak isterseniz, sarmisaklari soymadan once kabuklari ile birlikte kozlemeyi deneyebilirsiniz.
Tezgaha dizilecekler;
- 1cup=140 gr.
- 4 iri dis sarmisak
- 2 yumurta sarisi (cirpilmis)
- Tuz, karabiber
- 1,5 yemek kasigi taze limon suyu
- Istege bagli, 1 tatli kasigi iyi cins hardal (hardal yerine mayonezle de deneyebilirsiniz.) Veya ikisini de koymayabilirsiniz.
- 1 cup sizma zeytinyagi
- Sarmisaklarin kabuklarini soyup, havanda guzelce dovuyoruz.
- Bir kaseye alip, uzerine cirpilmis yumurta sarilarini ilave edip, yeniden karistiriyoruz.
- Tuzu,karabiber ve hardali ekliyoruz ve zeytinyagini gayet incecik, agir agir dokerek ayni anda cirpma teli veya mikserle cirpiyoruz.
- Cirpmaya devam ederken limon suyunu da ekliyoruz.
- Puruzsuz bir krema kivamina gelinceye dek cirpma islemine devam ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder