Buttermilk'li corekler

Basic_Buttermilk_Biscuits_001


Tarif Anna Olson'dan adapte edilmistir. Sabah kahvaltasinda severek tuketebileceginiz gibi, bes cayinda misafirlerinize de ikram edebileceginiz bir tarif. Her ne kadar Kuzey Amerika mutfaginda biskuvit olarak adlandirilsa da, karsiligi corek olarak daha cok yakisiyor.


Ev yapimi buttermilk, 1 cup olcu;
1 cup sut'e, 4+1/2 tatli kasigi taze limon suyunu ekleyip, 15 dakika oda isisinda bekletin.

  • Tezgaha dizilecekler;
  • 2 cup un 
  • 1 yemek kasigi seker 
  • 1 yemek kasigi kabartma tozu 
  • 1/2 tatli kasigi karbonat 
  • 3/4 tatli kasigi tuz 
  • 1+ 1/4 cups buttermilk 
  • 1 yumurta 
  • 1/4 cup aycicek yagi veya sebze yagi 
  • Yaninda servis yaparken suslemek icin , peynir dilimleri/zeytin , domates vb. kullanabilirsiniz.
Operasyon Merkezi;
  1. Firini 200 dereceye isitin. 
  2. Kuru malzemeleri bir kapta karistirin. 
  3. Sulu malzemeleri ayri kapta birlikte cirpin. 
  4. Daha sonra sulu karisimi, kuru karisima yedirin. 
  5. Tepsiye pisirme kagidi serin. 
  6. 2 dondurma kasigi kadar, eger dondurma kasigi yoksa 2 yemek dolusu olacak sekilde, karisimdan parcalar alip tepsiye aralikli sekilde dizin. 
  7. 15 dakika isinmis firinda, cok hafif kahve rengi alana degin pisirin. 
  8. Sicak servis yapin, sayet sogumus halde elinizde kalirsa, 300 derece isinmis firinda biraz firinlayarak da sonradan kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder