Pirasali kereviz corbasi

kereviz
Tarif David Lebovitz'den adapte edilmistir.
Tezgaha dizilecekler;
  • 2 yemek kasigi tereyag
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • 2 adet pirasa
  • deniz tuzu
  • 2 dis sarimsak
  • 1,5 kg kadar kereviz
  • 750 ml. tavuk suyu
  • 750 ml. icme suyu
  • 1,5 tatli kasigi toz beyazbiber(sayet yoksa normal karabiber de kullanabilirsiniz.)
  • 1/8 tatli kasigi chili  toz biber
Operasyon Merkezi;
  • Tencerede terayagini ve zeytinyagini birlikte eritin.
  • Temizlenmis, yikanmis ve dogranmis pirasalari ekleyip, bes dakika kadar,  yakmadan soteleyin. Eger kahverengiye donmeye yuz tutarsa, cok az tereyag veya zeytinyagi ilavesi yapabilirsiniz.
  • Ardindan ince kiyilmis sarmisaklari ve tuzu ekleyip, pirasalar biraz yumusayincaya kadar kisik ateste pisirin.
  • Kabugu soyulmus ve kup seklinde dogranmis kerevizleri ve tavuk suyunu+icme suyunu ekleyin.
  • Once biraz harli ateste, kaynamaya basladiktan sonra  kisik ateste kapagi kapali olarak, yaklasik 40 dakika kadar pisirin.
  • Ardindan toz biberleri ilave edin.
  • Karisimi ocaktan alip, robot ile veya el blenderi yardimiyla pure haline getirin. Eger karisim cok kalin olursa, biraz ekstra su veya tavuk suyu ilave ederek kivami yakalayabilirsiniz.
  • Arzu etmeniz halinde biraz daha tuz ve biber ekleyebilirsiniz.
  • Servis ederken, uzerini herhangi bir kurutulmus veya kiyilmis  taze yesillikle ve  birkac damla zeytinyagi damlatarak susleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder