Tarif David Lebovitz'den adapte edilmistir.
Tezgaha dizilecekler;
- 2 yemek kasigi tereyag
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 adet pirasa
- deniz tuzu
- 2 dis sarimsak
- 1,5 kg kadar kereviz
- 750 ml. tavuk suyu
- 750 ml. icme suyu
- 1,5 tatli kasigi toz beyazbiber(sayet yoksa normal karabiber de kullanabilirsiniz.)
- 1/8 tatli kasigi chili toz biber
Operasyon Merkezi;
- Tencerede terayagini ve zeytinyagini birlikte eritin.
- Temizlenmis, yikanmis ve dogranmis pirasalari ekleyip, bes dakika kadar, yakmadan soteleyin. Eger kahverengiye donmeye yuz tutarsa, cok az tereyag veya zeytinyagi ilavesi yapabilirsiniz.
- Ardindan ince kiyilmis sarmisaklari ve tuzu ekleyip, pirasalar biraz yumusayincaya kadar kisik ateste pisirin.
- Kabugu soyulmus ve kup seklinde dogranmis kerevizleri ve tavuk suyunu+icme suyunu ekleyin.
- Once biraz harli ateste, kaynamaya basladiktan sonra kisik ateste kapagi kapali olarak, yaklasik 40 dakika kadar pisirin.
- Ardindan toz biberleri ilave edin.
- Karisimi ocaktan alip, robot ile veya el blenderi yardimiyla pure haline getirin. Eger karisim cok kalin olursa, biraz ekstra su veya tavuk suyu ilave ederek kivami yakalayabilirsiniz.
- Arzu etmeniz halinde biraz daha tuz ve biber ekleyebilirsiniz.
- Servis ederken, uzerini herhangi bir kurutulmus veya kiyilmis taze yesillikle ve birkac damla zeytinyagi damlatarak susleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder