Portakalli, yaban mersinli muffin

Kendiniz tuketebileceginiz gibi, colyakli arkadaslariniza, pistikten sonra biraz kagit, biraz iplikle susleyerek, hos bir hediye olarak da goturebilirsiniz. Tarifte gecen hindistan cevizi unu yapimina, suradan ulasabilirsiniz.

Cranberry_Lemon_Coconut_Bran_Muffins_001

Tezgaha dizilecekler;
  • 3/4 cup badem unu
  • 1/4 cup hndistan cevizi unu, eger hazirda yoksa yerine pirinc unu da kullanabilirsiniz.
  • 1/2 tatli kasigi karbonat
  • 1/4 tatli kasigi tuz
  • 3 iri boy yumurta
  • 1/3 cup maple surubu veya bal
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • 2 tatli kasigi vanilya
  • 1 yemek kasigi rende portakal kabugu
  • 1/4 cup taze portakal suyu
  • 1 cup taze veya kurutulmus veya dondurulmus  yaban mersini
  • Uzerini suslemek icin eger dilerseniz file badem kiriklari..
Operasyon Merkezi;
  • Muffin kaliplarini hazirlayip, iclerine kagitlari yerlestirin.
  • Firini 180 derece isitin.
  • Once kuru malzemeleri guzelce karistirin.
  • Ardindan  yaban mersini haric, islak malzemeleri cirpip, unlu karisima ilave edin.
  • En son yaban mersinlerini ilave edip yine karistirin.
  • Eger hindistan cevizi unu kullandiysaniz, karisimi 5 dakika kadar kullanmadan once bekletin ki hindistan cevizi unu islak malzemeleri absorbe edebilsin.
  • Sonra muffin kaliplarina,  goz karari 3/4'unu dolduracak kadar dokun.
  • Isinmis firinda 20 dakika kadar veya kurdan testi yapip temiz kurdan cikana degin pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder