Kendiniz tuketebileceginiz gibi, colyakli arkadaslariniza, pistikten sonra biraz kagit, biraz iplikle susleyerek, hos bir hediye olarak da goturebilirsiniz. Tarifte gecen hindistan cevizi unu yapimina, suradan ulasabilirsiniz.
Tezgaha dizilecekler;
- 3/4 cup badem unu
- 1/4 cup hndistan cevizi unu, eger hazirda yoksa yerine pirinc unu da kullanabilirsiniz.
- 1/2 tatli kasigi karbonat
- 1/4 tatli kasigi tuz
- 3 iri boy yumurta
- 1/3 cup maple surubu veya bal
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 tatli kasigi vanilya
- 1 yemek kasigi rende portakal kabugu
- 1/4 cup taze portakal suyu
- 1 cup taze veya kurutulmus veya dondurulmus yaban mersini
- Uzerini suslemek icin eger dilerseniz file badem kiriklari..
Operasyon Merkezi;
- Muffin kaliplarini hazirlayip, iclerine kagitlari yerlestirin.
- Firini 180 derece isitin.
- Once kuru malzemeleri guzelce karistirin.
- Ardindan yaban mersini haric, islak malzemeleri cirpip, unlu karisima ilave edin.
- En son yaban mersinlerini ilave edip yine karistirin.
- Eger hindistan cevizi unu kullandiysaniz, karisimi 5 dakika kadar kullanmadan once bekletin ki hindistan cevizi unu islak malzemeleri absorbe edebilsin.
- Sonra muffin kaliplarina, goz karari 3/4'unu dolduracak kadar dokun.
- Isinmis firinda 20 dakika kadar veya kurdan testi yapip temiz kurdan cikana degin pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder