Balkabakli, ricottali gnocchi/Italyan Mutfagi

Pumpkin_Ricotta_Gnocchi_Dough_001Tarif hem tek basina tuketilebilecek, hem de et yemeklerinin yanina oldukca yakisan bir tariftir.
Tezgaha dizilecekler;
  • 500 gr. ricotta peyniri
  • 1 yumurta
  • 180 gr. balkabagi puresi(haslanip, pure yapildiktan sonraki olcudur.)
  • 65 gr. elenmis un
  •  ½ tatli kasigi taze cekilmis karabiber
  • 1 tatli kasigi tuz
  • Pisirme kagidi
  • Suslemek icin kiyilmis taze yesillik(maydanoz, dereotu vb.)

Not:Kabak pureniz ve peyniriniz  eger sulu ise, kullanmadan once suyunu iyice suzdurun.
Operasyon Merkezi;
  • Butun malzemeleri karistirarak, yumusak bir hamur yapin.
  • 1 saat dinlendirin.
  • Elinizi hafifce unlayin.(hamurun elinize yapismamasi icin)
  • Hamuru kalinca acip, kucuk kareler kesin.
  • Her bir kareyi, tezgahta once kendinize dogru cekerek yayin, sonra tam ters istikamete yuvarlayarak toplayip, kucuk rulo elde edin.
  • Orjinalinde kullanilan tahta ve catal kullanimi teknigi
tahtali
making gnocchi copy
  • Tahtaniz yoksa catalla hamurlari cizebilirsiniz.
  • Veya cizmeyip oldugu haliyle kullanabilirsiniz.
  • Rulolari birbirine yapismayacak sekilde pisirme kagidi uzerine dizin.
  • Bir tencereye su ve biraz tuz atarak kaynatin.
  • Cok fazla olmayacak miktarda(hepsini bir kerede atarsaniz birbirine yapisip hamurlasir) ruloyu icine birakin, rulolar birkac dakika sonra yuzeye ciktiginda suzgecli kasikla suyunu iyice suzdurerek tabaga alin.
  • Taze kiyilmis yesillikle susleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder