Atole

Meksika mutfagindan, kokeni Maya yemek kulturune dayanan,  sicak bir icecek denemek isterseniz;
5346306062_bf074fae62

Tezgaha dizilecekler;
Malzemelerden 6 cup kadar icecek elde edeceksiniz, cok olursa yarim olcu yapabilirsiniz.
  • 40 gr. misir nisastasi
  • 6 cup yagli sut
  • 65 gr. seker
  • 1 vanilya cubugunun cekirdekleri
Operasyon merkezi;
  • Bir kabin icinde, nisastayi 1 cup(250 ml) sut ile cirparak, iyice cozulene degin acin.
  • Iyice cozuldukten sonra, kalan sutu, vanilya cekirdeklerini ve sekeri ekleyerek cirpin.
  • Sonra karisimi ocaga alarak orta ateste, cirpma teliyle karistirarak pisirin, karisim puding kivamina gelecek.
  • Akici puding kivamini bulunca atesten alin.
  • Plastik bir suzgec veya peynir bezine/temiz tulbent vb. dokerek suzdurun.
  • Sicakken servis yapin.
  • Ipucu;Ihtiyac fazlasi ertesi gune kalirsa, yeniden isitmadan once cok az sutle inceltin, bekledikce bir miktar koyulasacaktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder