Sefarad Mutfagi/ Pirasa Koftesi


Tezgaha dizilecekler;
  • 1 kilo pirasa
  • 150 gr. orta yagli kiyma
  • 1-2 dilim bayat ekmek
  • Tuz, karabiber ve bir miktar un.
  • 1 yumurta
  • Kizartmak icin yag
  • Suslemek icin limon dilimleri

Operasyon Merkezi;
  1. Pirasalari guzelce yikayip, ardindan bir miktar su ile hasliyoruz. Ancak cok oldurmeyip, biraz diri birakiyoruz. (zeytinyagli pirasa kivaminda olacak gibi)
  2. Suyunu suzup, tahta uzerinde, cift bicak kullanarak incecik dogruyoruz veya cok oldurmeden(pure haline gelmemeli) robottan geciriyoruz.
  3. Sonra icine kiymayi ekliyor ve 1 yumurtayi ilave edip, bayat ekmekleri de ufalayarak, yoguruyoruz.
  4. Kofte sekli veriyoruz. Ve orta isidaki yagda, arkali onlu kizartiyoruz.
Sicak veya soguk tuketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder