Tezgaha dizilecekler;
- 1 kilo pirasa
- 150 gr. orta yagli kiyma
- 1-2 dilim bayat ekmek
- Tuz, karabiber ve bir miktar un.
- 1 yumurta
- Kizartmak icin yag
- Suslemek icin limon dilimleri
Operasyon Merkezi;
- Pirasalari guzelce yikayip, ardindan bir miktar su ile hasliyoruz. Ancak cok oldurmeyip, biraz diri birakiyoruz. (zeytinyagli pirasa kivaminda olacak gibi)
- Suyunu suzup, tahta uzerinde, cift bicak kullanarak incecik dogruyoruz veya cok oldurmeden(pure haline gelmemeli) robottan geciriyoruz.
- Sonra icine kiymayi ekliyor ve 1 yumurtayi ilave edip, bayat ekmekleri de ufalayarak, yoguruyoruz.
- Kofte sekli veriyoruz. Ve orta isidaki yagda, arkali onlu kizartiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder