Patatesli-naneli kolay borek


Patatesli-naneli kolay borek

Tezgaha dizilecekler;
6 yufka
Bir su bardagi dolusu zeytinyagi+su karisimi
1 kilo haslanmis ve pure haline gestirilmis patates
Istege bagli olarak beyaz peynir
4-5 yemek kasigi dolusu kuru nane
Tuz, biraz tatli kirmizi toz biber
1 yumurta (beyazi karisima konulacak, sarisi ayrilacak)
1 yemek kasigi yogurt

Operasyon Merkezi;
Su, zeytinyagi ve ayirdigimiz yumurtanin beyazini, catalla biraz cirpiyoruz.
Haslanmis patatesi, kuru nane, tuz, tatli kirmizi biber ile iyice karistiriyoruz.
Eger beyaz peynir de kullanmak istiyorsak bu asamada ekliyoruz.
Yumurta sarisini, yogurtla guzelce karistiriyoruz.
2 yufkayi tezgaha seriyoruz.
Buyuk ucgenler elde edecek sekilde kesiyoruz.
Sonra bunlari ustuste koyuyoruz.
Iki ucgeni alip ustuste koyuyoruz ve zeytinyagli karisimdan bolca suruyoruz.
Ustune hazirladigimiz icten, biraz koyuyoruz, kenarlari acik kalmayacak sekilde, ister rulo yapiyoruz veya yuvarlak sekil veriyoruz..
Yufkalar bitene degin ayni islemi uyguluyoruz.
En son ustune cirpilmis yumurtali yogurtlu karisimdan suruyoruz.
Onceden istilmis 200 derece firinda pisiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder