Kozlenmis Kabakli Patates Corbasi


Kozlenmis Kabakli Patates Corbasi
  • Tezgaha dizilecekler;
  • 1 irice dilim balkabagi
  • 1 irice patates
  • 5 dis sarmisak
  • 1 kuru sogan
  • 2 bardak et suyu veya tavuk suyu veya sade su
  • Zeytinyagi
  • Cig krema
  • Tuz- Karabiber
  • Bir yesil sogan
Operasyon Merkezi;
Kabagin ic tarafindaki cekirdekli kismi kasikla aliyoruz. Dis kabuk tarafini oldugu gibi birakiyoruz.
Patatesin kabuklarini soyup, irice kup seklinde dogruyoruz.
Sarimsaklarin kabuklarini soymuyoruz.
Soganin kabuklarini soyup ortadan ikiye veya dorde boluyoruz.

Usttekileri bir firin tepsisine dizip, ustune firca yardimiyla zeytinyagi suruyoruz. Onceden istilmis 180 derece firinda, yaklasik 40 dakika kadar kozluyoruz.
Kozleme isi bittikten sonra, kasik yardimiyla, kabagin icini, el baskisiyla sarmisaklarin icini, sogani ve patatesleri tencereye aktariyoruz.
Ustune et veya tavuk suyunu, tuz ve karabiber ilave edip, pisiriyoruz. Kaynama noktasina gelince ocagin altini kisiyoruz. Kisik ateste sebzeler iyice yumusayana degin pisirmeye devam ediyoruz.
Iyice yumusadiktan sonra, sebzeleri ya robotta cekiyoruz veya iyice ezip pure haline getiriyoruz.
Pureyi tekrar tencereye aktardiktan sonra, yarim cay bardagi kadar krema ekliyoruz. (istege bagli olarak orani arttirabilirsiniz.)
Tabaklara koyup, uzerine yesil soganin, yesil bolumunden incecik dograyip susluyoruz.
Istege bagli olarak, uzerine krema da damlatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder