Sicak cikolatali puding





Sicak cikolatali puding


Tezgaha dizilecekler;
85 ila 115 gr. arasi tereyag, oda isisinda olacak.
170 gr. iyi kalite, bitter veya az sutlu cikolata, dogranmis
3 iri yumurta oda isisinda olmali.
65 gr. seker
Bir cimdik tuz
Her kaseye bir top dondurma
Suslemek icin badem


Operasyon Merkezi;
Firini 190 derece isitin.
Ustune herhangi bir kap oturtabileceginiz buyuklukte tencereye su doldurup kaynamaya birakin.
Kaynamaya baslayinca, ocaktan alin, ayri bir cam kasede veya kapta tereyag ve cukulatayi, benmari usulu kaynayan tencerenin uzerine koyup, karistirarak eritin.
Mikser veya cirpma teliyle, yumurta, seker, tuz hep beraber yaklasik 5 dakika veya kopuk formunda tele tutunana degin cirpin.
Bu karisimi parca parca(hepsini bir kerede degil) katlayarak karistirma yonetmiyle cukulatali karisima yedirin.
Kucuk borcam veya seramik firin kaplari hazirlayarak, cok hafifce tereyagiyla yaglayin, karisimi dikkatlice kaplara, kabin 3/4”luk kismindan fazla olmayacak sekilde paylastirin. Sakin kaplari tamamen doldurmayin.
Firinin, normalde kullandiginiz, telinin, bir kat alt gozunde, 10-15 dakika kadar veya kurdan yontemiyle- ust yuzeyi kirilgan, ic kisim yumusak kivam- gelene degin, kontrol edip pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder