KIYMALI BÖREK


MALZEMELER

5 adet yufka 
300 gram kıyma 
2 adet kırmızı biber 
4 adet yeşil biber 
1 orta boy soğan 
1/2 subardağı sıvı yağ 
1 çay bardağı süt 
3 yemek kaşığı yoğurt 
2 yumurta 

HAZIRLANIŞI

Kıymayı kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı da ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri de ilave edip 5 dakika daha kavurun. Sıvı yağ, yoğurt, süt ve yumurta karışımını derin bir kapta karıştırın. Tepsiyi yağlayıp serdiğiniz her yufkanın üzerine bu karışımdan yumurta fırçası yardımı ile sürün. serdiğiniz ikinci ve dördüncü yufkanın üzerine kıymalı karışımı yayın. Serdiğiniz son yufkanın da üzerine yumurta,süt,sıvı yağ ve yoğurt karışımından sürün. Dilerseniz üzerine susam çörek otu serpebilirsiniz. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder