Kinoa- mantarli risotto

Tezgaha dizilecekler;
  • 1 cup kinoa
  • 1 cup mantar (dilediginiz cinsten)
  • 2 cup cok kaynar su
  • 1-2 adet asparagus dogranmis
  • 3 cup temizlenmis, suyu iyice suzdurulmus ispanak, hazir paketlerde olandan da kullanabilirsiniz.
  • Bir arpacik sogan(dovulmus)
  • Iki dis sarmisak(dovulmus)
  • Sotelemek icin zeytinyagi
  • Tatlandirmak icin tuz, karabiber
  • Pisirmek icin et suyu veya sebze suyu


Operasyon Merkezi;
  • 1 cup kaynar suya kinoa’yi ekleyip, kisik ateste suyunu cekene degin, pisirin. Tencerenin kapagini kapatmayin.
  • Kucuk bir tavada biraz zeytinyagi ile yakmadan, dogradiginiz mantarlari ve sogan, sarmisaklari soteleyin.
  • Ardindan dogradiginiz asparagus’lari da ekleyin sotelemeye devam edin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandirin.
  • Suyunu iyice cekmis kinoayi, sotelediginiz karisima, ayni tavaya ekleyin. Karistirdiktan sonra dogranmis ispanaklari da ekleyip 2-3 dakika kadar soteye devam edin.
  • Birkac yemek kasigi et suyu ve sebze suyundan ilave edin. Kivami  hafif sulu ve yumusak olmali.
  • Cok kisik ateste, 10 -15 dakika kadar  tekrar demlendirin. Iyice kupkuru olmayacak sekilde.
  • Sicakken servis yapin.
  • Dilerseniz tabaga aldiktan sonra uzerini kasar rendesi ile susleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder