Kremalı Pazı


Tarif Down Perry’den adapte edilmistir.
Tezgaha dizilecekler;
  • 1/2 cup taze ekmek kirigi
  • 2 yemek kasigi zeytinyagi
  • 1 tatli kasigi rende limon kabugu
  • 2 demet pazi,  sapi, yapraklarin ortasindaki damar ve yapraklar, uc gruba  ayrilmis olmali, ucu de kullanilacak.
  • 2 yemek kasigi tereyag
  • 2 arpacik sogan , kiyilmis
  • Tuz ve karabiber
  • 3/4 cup krema
Operasyon Merkezi;

  • Firinin 200 derece istin.
  • Ekmek kiriklarini zeytinyagi ve limon kabuklari ile karistirip, 8-10 dakika firinlayin.
  • Pazi yapraklarini,  tuzlu suda cok az haslayin, kaynar sudan buzlu suya atin.
  • Daha sonra mutfak pecetesi uzerine cikarin. Suyunu biraksin.
  • Tereyagini bir tavada eritin, pazinin sap ve damar kismini , soganlari, tuz ve karabiber ekleyerek, 8-10 dakika kadar  soteleyin.
  • Daha sonra kremayi ekleyin. Kaynama noktasina gelince , atesi iyice kisin, cok kisik ateste krema biraz kalinlasana degin (yaklasik 4-5 dakika pisirin. Sonra ocagin altini sondurun.
  • Kalinlasinca pazinin yaprak kisimlarini ekleyin, her tarafina krema bulasacak sekilde karistirin.
  • Firindan aldiginiz limonlu ekmek kirintilarini uzerine dokerek, servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder