- Tezgaha dizilecekler;
- 1 su bardagi pirinc (su bardagi yerine kase de kullanabilirsiniz.)
- 4 yemek kasigi dolusu tereyagi veya margarin
- Tuz
- Pirinci olctugunuz bardakla veya kase ile 2 bardak su.
Operasyon Merkezi;
- Tencereye yagimizi koyup eritiyoruz.
- Sonra icine yikanmis ve suyu suzulmus pirinci ekliyoruz.
- Bes dakika kadar karistirarak kavuruyoruz.
- Daha sonra iki bardak suyu veya tuzu ilave ediyoruz, harli ateste kaynayana kadar bekliyoruz.
- Kaynayinca atesin altini kisip, kisik ateste pismeye birakiyoruz.
- Suyunu biraz cekince, demlenerek pismesi icin, tencerenin uzerine bir mutfak pecetesi veya bezi serip kapagi tekrar kapatiyoruz .
Tencereye tutunamayanlar icin ipucu;
- Tencereyi yana dogru egdiginizde, su gorunmuyorsa pismis demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder