Sade pirinc pilavi

sade-pirinc-pilavi


  • Tezgaha dizilecekler;
  • 1 su bardagi pirinc (su bardagi yerine kase de kullanabilirsiniz.)
  • 4 yemek kasigi dolusu tereyagi veya margarin
  • Tuz
  • Pirinci olctugunuz bardakla veya kase ile 2 bardak su.

Operasyon Merkezi;
  • Tencereye yagimizi koyup eritiyoruz.
  • Sonra icine yikanmis ve suyu suzulmus pirinci ekliyoruz.
  • Bes dakika kadar karistirarak kavuruyoruz.
  • Daha sonra iki bardak suyu veya tuzu  ilave ediyoruz, harli ateste kaynayana kadar bekliyoruz.
  • Kaynayinca atesin altini kisip, kisik ateste pismeye birakiyoruz.
  • Suyunu biraz cekince, demlenerek pismesi icin,  tencerenin uzerine bir mutfak pecetesi veya bezi serip kapagi tekrar kapatiyoruz .
Tencereye tutunamayanlar icin ipucu;
  • Tencereyi yana dogru egdiginizde, su gorunmuyorsa pismis demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder