Et Sote

DSCF0084MALZEMELER
  • 500 gram sotelik et
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • sıvıyağ
  • tuz,kekik, pulbiber vs.
Önce etleri sotelik( yani küp küp değil de uzun uzun ) doğrayalım. Dana eti çok kolay pişmediği için etin üstünü biraz geçene kadar su koyup haşlayalım. Et suyunu çekince yağını koyup yemeklik doğranmış soğanı da ilave edip biraz kavuralım. Sonra doğranmış kırmızı biberleri ilave edip biraz daha kavuralım. Son olarak yeşil biberleri ve tereyağını ilave edip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirelim. Eğer suyu çok azsa küçük bir miktar su da ilave edebilirsiniz. Ocaktan almaya yakın tuzunu ve sevdiğiniz baharatları ilave edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder