ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA




MALZEMELER
  • 1/2 kg taze barbunya
  • yarım kaşık domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 3/4 çay bardağı zeytin yağı
  • 2 diş sarmısak
  • limon suyu
  • süslemek için ince kıyılmış maydonoz

YAPILIŞI

Barbunyayı ayıklayın. Soğanı zeytinyağında kavurduktan sonra domates ve biber salçasını da ekleyip bi süre daha kavurun. doğranmış havucu ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra doğranmış patates, doğranmış sarmısak ve barbunyayı da ilave edip barbunya yumuşayana kadar pişirin. soğuyunca limon suyu sıkıp kıyılmış maydonoz ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder