MALZEMELER
- 2 bardak kuru fasulye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 baş soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 350 gr kuşbaşı et (dilerseniz kemikli kuzu eti de kullanabilirsiniz)
- Sıcak su
- Tuz
İlk olarak kuru fasulyeyi yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra sıvı yağda eti 1-2 dakika kadar kavurun. Soğanını da ekleyip karamelize olana kadar kavurmaya devam edin. Biberleri de ilave edip bir süre daha kavurmaya devam edin. Domates ve biber salçasını da ilave ettikten sonra 2 dakika daha kavurun. Son olarak kuru fasulye, tuz ve suyu da ilave edip ağır ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder