MALZEMELER
- 2 adet orta boy patates
- 2 diş sarımsak
- 2 adet küçük kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4 adet yumurta
- Tuz ve karabiber.
YAPILIŞI
- Soğanları ince dilimler halinde doğrayıp, zeytinyağlı tavada kısık ateşte 7-8 dakika haşlayın. Patatesleri ince bir şekilde dilimleyerek, kalan zeytinyağını da ilave ettikten sonra, üzerine ekleyin ve kızartın.
- Kızartılmış patatesin üstüne yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın.
- Sarımsağı ince, ince doğrayın.
- Daha sonra tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı koyup sarımsağı soteleyin.
- Yağda sotelenen sarımsak ilave edilerek, patates tekrar tavada kızartılır.
- Birkaç dakika kızartıldıktan sonra sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder