Tencerede Rostosu Limonlu Tavuk

Tezgaha dizilecekler;
  • 8 adet derisi alinmamis, kemikli  tavuk kalca
  • Firina dayanikli celik tencere
Tavuklari ovmak icin;
  • 1/4 tatli kasigi tuz
  • 1 yemek kasigi zeytinyagi
  • 1 yemek kasigi hardal
  • 1 tatli kasigi limon kabugu
  • 1 + 1/2  tatli kasigi oregano/ yoksa sayet  kekik
Sarmisakli yag icin(istege bagli) ;
  • 1 yemek kasigi ayrica zeytinyag
  • Dilediginiz kadar (agiz tadiniza uygun) sarmisak


Tavuklarin uzerine dokmek icin;
  • 1+ 1/4 cup tavuk suyu
  • 1/4 cup taza limon suyu
  • 2 yemek kasigi ayrica limon kabugu
  • Ayrica 1 yemek kasigi zeytinyagi



  Operasyon merkezi;
  • Tavuklari ovmak icin gereken tum malzemeleri karistirin.
  • Tavuklari bu karisimla guzelce ovun.
  • Tencereyi ocagin ustune koyun, orta ateste 1 yemek kasigi zeytinyag ile sarmisaklari soteleyin, soteleme bitince sarmisaklari cikarin.
  • Sarmisakli yagli tencerede, ocak ustunde , tavuklari ilave ederek, orta ateste, 2-3 dakika kadar  arkali onlu hafifce kahverengi olana degin kizartin.
  • Ardindan cirptiginiz tavuk ustune dokulecek sosu, ayni  tencereye dokun.
  • Onceden isitilmis 200 derece firina tencereyi koyun. Yakmadan ve tauklari kurutmadan, 25-30 dakika kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder