Tezgaha dizilecekler;
Ana yemek icin;
- 3 tavuk gogsu(kemiklerinden ayrilmis)
- 3 yemek kasigi oda isinda tereyag
- 3 yemek kasigi oda isisinda krem peynir
- 3 yemek kasigi tarhun(eger taze tarhun varsa, incecik kiyin.)
- 3 yemek kasigi kiyilmis taze maydanoz
- 3 yemek kasigi kekik(taze ise incecik kiyin)
- 1,5 cup ekmek kirigi
- 4 yemek kasigi rende parmesan peyniri
- 1 cup elenmis un
- Yarim tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi karabiber
- 3 yumurta
- 1 cup sebze veya aycicek yagi
- Krema sikma torbasi
- 500 gr. kahverengi mantar(kahverengi bulamassaniz beyaz da is gorur.)
- 4 yemek kasigi tereyag
- 1 cimdik tuz
- 1 orta boy yemeklik dogranmis beyaz kuru sogan
- 4 dis iyice ince kiyilmis sarmisak
- 2 yemek kasigi un
- ⅔ cup beyaz sarap
- 1 +½ cup krema
Sos yapimi;
- Tereyagini eritin.
- Sogan ve sarmisagi karartmadan soteleyin, ardindan dogranmis mantarlari ilave edip orta ateste, mantarl;ar yumusayana ve renk degistirene degin pisirin.
- Sure sonunda unu ilave din iyice karistirin.
- Ardindan sarabi ilave ederek, tencerenin dibindeki cokeltiyi iyice kaziyip, karistirin.(deglaze yapin)
- En son kremayi ekleyerek, dilediginiz miktarda tuz+karabiber ile tatlandirin.
- 450 gr. kadar patates(haslanip pure haline getirilmis)
- ¼ cup tereyag
- ¼ cup ince kiyilmis dereotu
- 2 yemek kasigi kadar tuz
- Pure yapilmis sicak patatese, tuz ile birlikte, tereyag ve dereotunu yedirin.
- 6 adet kiyilmis chives(yaprak sogani), sayet yoksa yesil sogan da is gorur.
- Firini 200 derece isitin.
- Firina dayanikli bir tavaya yagi koyun, ocakta isitin.
- Yag isinirken, tavuk goguslerini kesme tahtasina alip cep olusacak sekilde hafifce kesin.
- Ayri bir kapta tereyag, krem peynir, bir yumurta beyazi, tarhun, maydanoz, kekik ve 2 yemek kasigi ekmek kirigini iyice karistirin. Krema tobasina karisimi aktarin.
- Ayri bir kapta da un, tuz, karabiberì iyice karistirin.
- Ayri bir kasede kalan yumurtalari cirpin.
- Yine ayri bir tabakta kalan ekmek kirigi ve parmesan peynirini karistirin.
- Cep sekli olusturarak kestiginiz goguslere, krema torbasindaki karisimi doldurun.
- Her bir gogsu once unlu karisima, sonra cirpilmis yumurtaya, sonra da ekmek kirigina bulayin.
- Tavada isittiginiz yagda arkali onlu , yakmadan kizartin.
- Daha sonra tavayi, firina verin. Isiyi 180 dereceye dusurun.
- 5 dakika gogusleri o sekilde pisirin.
- Firindan cikardiktan sonra her bir gogsu, diyagonal sekilde dilimleyin.
- Tabaga yerlestirin, patates puresi ve sosu da ekleyin.
- Uzerine yaprak sogani veya yesil soganin yesil kisimlarini ince kiyarak servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder