Tavuk Kiev


Tezgaha dizilecekler;
Ana yemek icin;
  • 3 tavuk gogsu(kemiklerinden ayrilmis)
  • 3 yemek kasigi oda isinda tereyag
  • 3 yemek kasigi oda isisinda krem peynir
  • 3 yemek kasigi  tarhun(eger taze tarhun varsa, incecik kiyin.)
  • 3 yemek kasigi kiyilmis taze maydanoz
  • 3 yemek kasigi kekik(taze ise incecik kiyin)
  • 1,5 cup ekmek kirigi
  • 4 yemek kasigi rende parmesan peyniri
  • 1 cup elenmis un
  • Yarim tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi karabiber
  • 3 yumurta
  • 1 cup sebze veya aycicek yagi
  • Krema sikma torbasi
Sosu icin;
  • 500 gr. kahverengi mantar(kahverengi bulamassaniz beyaz da is gorur.)
  • 4 yemek kasigi tereyag
  • 1 cimdik tuz
  • 1 orta boy yemeklik dogranmis beyaz kuru sogan
  • 4 dis iyice ince kiyilmis sarmisak
  • 2 yemek kasigi un
  • ⅔ cup beyaz sarap
  • 1 +½ cup krema

Sos yapimi;
  • Tereyagini eritin.
  • Sogan ve sarmisagi  karartmadan soteleyin, ardindan dogranmis mantarlari ilave edip orta ateste, mantarl;ar yumusayana ve renk degistirene  degin pisirin.
  • Sure sonunda unu ilave din iyice karistirin.
  • Ardindan sarabi ilave ederek, tencerenin dibindeki cokeltiyi iyice kaziyip, karistirin.(deglaze yapin)
  • En son kremayi ekleyerek, dilediginiz miktarda tuz+karabiber ile tatlandirin.
Patates puresi icin;
  • 450 gr. kadar patates(haslanip pure haline getirilmis)
  • ¼ cup tereyag
  • ¼ cup ince kiyilmis dereotu
  • 2 yemek kasigi kadar tuz
Pure yapimi;
  • Pure yapilmis sicak patatese, tuz ile birlikte, tereyag ve dereotunu yedirin.
Suslemek icin;
  • 6 adet kiyilmis chives(yaprak sogani), sayet yoksa yesil sogan da is gorur.
Operasyon Merkezi;
  • Firini  200 derece isitin.
  • Firina dayanikli bir  tavaya yagi koyun, ocakta isitin.
  • Yag isinirken, tavuk goguslerini kesme tahtasina alip cep olusacak sekilde hafifce kesin.
  • Ayri bir kapta tereyag, krem peynir, bir yumurta beyazi, tarhun, maydanoz, kekik ve 2 yemek kasigi ekmek kirigini iyice karistirin. Krema tobasina karisimi aktarin.
  • Ayri bir kapta da  un, tuz, karabiberì iyice karistirin.
  • Ayri bir kasede kalan yumurtalari cirpin.
  • Yine ayri bir tabakta kalan ekmek kirigi ve parmesan peynirini karistirin.
  • Cep sekli olusturarak kestiginiz goguslere, krema torbasindaki karisimi doldurun.
  • Her bir gogsu once unlu karisima, sonra cirpilmis yumurtaya, sonra da ekmek kirigina bulayin.
  • Tavada isittiginiz yagda arkali onlu , yakmadan  kizartin.
  • Daha sonra tavayi,  firina verin. Isiyi 180 dereceye dusurun.
  • 5 dakika gogusleri o sekilde pisirin.
  • Firindan cikardiktan sonra her bir gogsu, diyagonal sekilde dilimleyin.
  • Tabaga yerlestirin, patates puresi ve sosu da ekleyin.
  • Uzerine yaprak sogani veya yesil soganin yesil kisimlarini ince kiyarak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder