Patates Pureli Biftek


fried beef with mashed potato and peas

Tezgaha dizilecekler;

Kisi basi bir dilim biftek olmak uzere miktari belirleyebilirsiniz. Ister komple dilim olarak birakin, isterseniz irice  dograyin.
  • Biber Salcasi
  • Bir irice domates
  • Tuz, karabiber
  • 6 orta buyuklukte patates
  • Sut
  • Su
  • Muskat
  • Zeytinyagi
  • Tereyagi veya margarin
  • Haslanmis veya konserve, suyu suzdurulmus bezelye

Operasyon Merkezi;

  • Tencereye veya kapakli bir tavaya biftekleri dizip, hic yag koymadan, onlu- arkali sularini cekip, renkleri donene kadar kizartiyoruz.
  • Her iki tarafta suyunu cektikten sonra, az miktarda  zeytinyagi ekleyip, bu kez arkali onlu kizartiyoruz.
  • Kizartma islemi bittikten sonra, tencereden eya tavadan hic cikarmadan, etlerin ustune biber salcasi suruyoruz kasigin tersiyle, uzerine bir dilim domates koyuyoruz.
  • Butun bifteklere ayni islemi uyguladiktan sonra tuz ve karabiber ekleyip, etlerin ustunu kaplayacak sekilde su ilave ediyoruz.
  • Kisik ateste, catalla parcalayabilecek kivama gelene degin  pisiriyoruz.
  • Biftekler piserken, patatesleri hasliyoruz.
  • Kabuklarini soyup, pure haline getiriyoruz.
  • Pureyi bir tencereye alip, az miktarda tereyagi veya margarin ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Ardindan iki cay bardagi kadar sut ilave edip, sutu iyice pureye yedirene degin karistirmaya  devam ediyoruz.
  • Ocaktan almadan once, icine muskat rendeliyoruz, yine birkac kez karistiriyoruz.
  • Tabaga bir dilim biftek ve patates puresi koyup, purenin uzerine biftegin sosundan gezdiriyoruz. Yanina da garnitur olarak bezelye  ekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder