Tezgaha dizilecekler;
Kisi basi bir dilim biftek olmak uzere miktari belirleyebilirsiniz. Ister komple dilim olarak birakin, isterseniz irice dograyin.
- Biber Salcasi
- Bir irice domates
- Tuz, karabiber
- 6 orta buyuklukte patates
- Sut
- Su
- Muskat
- Zeytinyagi
- Tereyagi veya margarin
- Haslanmis veya konserve, suyu suzdurulmus bezelye
Operasyon Merkezi;
- Tencereye veya kapakli bir tavaya biftekleri dizip, hic yag koymadan, onlu- arkali sularini cekip, renkleri donene kadar kizartiyoruz.
- Her iki tarafta suyunu cektikten sonra, az miktarda zeytinyagi ekleyip, bu kez arkali onlu kizartiyoruz.
- Kizartma islemi bittikten sonra, tencereden eya tavadan hic cikarmadan, etlerin ustune biber salcasi suruyoruz kasigin tersiyle, uzerine bir dilim domates koyuyoruz.
- Butun bifteklere ayni islemi uyguladiktan sonra tuz ve karabiber ekleyip, etlerin ustunu kaplayacak sekilde su ilave ediyoruz.
- Kisik ateste, catalla parcalayabilecek kivama gelene degin pisiriyoruz.
- Biftekler piserken, patatesleri hasliyoruz.
- Kabuklarini soyup, pure haline getiriyoruz.
- Pureyi bir tencereye alip, az miktarda tereyagi veya margarin ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Ardindan iki cay bardagi kadar sut ilave edip, sutu iyice pureye yedirene degin karistirmaya devam ediyoruz.
- Ocaktan almadan once, icine muskat rendeliyoruz, yine birkac kez karistiriyoruz.
- Tabaga bir dilim biftek ve patates puresi koyup, purenin uzerine biftegin sosundan gezdiriyoruz. Yanina da garnitur olarak bezelye ekliyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder